Det här är vi

Karlstad Industri AB är ett legotillverkande verkstadsföretag.
Det innebär att om du har ritningarna så fixar vi
resten.

Vi hjälper dig

duo

Vårt tillverkningsprogram är inriktat mot kompletta enheter samt svetsning och skärande bearbetning av kvalificerade komponenter.

Vi arbetar både i svarta och rostfria stålkvaliteter och har även godkännande för tryckkärlstillverkning. Detta gör att
vi har ett stort kunnande om både material och metoder.

Idag har vi 18 anställda och omsätter ungefär 18 miljoner SEK årligen. Vår kundlista domineras främst av stora företag som ger oss förtroendet att tillverka och leverera i deras namn. De vet att vi håller vad vi lovar och att vi jobbar under strikt sekretess.

Vår verksamhet består av:

  • Plåtslageri
  • Svarvning
  • Fräsning
  • Borrning
  • Arborrning
  • Licenssvetsning

Vår historia

Kort tillbakablick på en lång och ganska anonym historia

Karlstad Industri AB:s historia går tillbaka 60 år i tiden till 1949 då företaget grundades i Deje, en ort några mil utanför Karlstad.

1978 förvärvade Gunde Stefansson bolaget och 1990 flyttade vi till nya lokaler i Karlstad.
Sedan 2006 är Peter Stefansson VD för bolaget.

Mycket har hänt sedan starten. Vi har kontinuerligt investerat i vår maskinpark. Vi har byggt om och till för att få riktigt ändamålsenliga lokaler som löser våra kunders utmaningar på bästa sätt. dag har vi en modern maskinpark på vår totalyta om 2.500 kvadratmeter.
Men, viktigast av allt: Vi har en extremt kompetent personalstyrka som, törs
vi säga, kan lösa det mesta.

Du får gärna testa oss, men ett varningens ord i all välmening: Det är ytterst sällan vi går bet! Vi brukar säga att det vi gör är att leverera rätt kvalitet till rätt pris och i rätt tid. Och det är väl detta som gör att kunderna kommer tillbaka igen och igen. Där har du oss på några få rader – ett sextioårigt, lite anonymt företag som är kompetentare, modernare, mer komplett och kvalitetsfokuserat än någonsin.